696 57 16 25 info@mercemascaro.com roba per encàrrec

Una tarda especial

Ahir a la tarda van venir a l’estudi un grup de nenes de segon de primària, per tenir una experiència propera amb el món del disseny i confecció de roba. Venien amb la seva mestra de classes d’art extraescolar, la @Karlijn Surminski Paintings

Els vaig ensenyar el meu showroom-taller. La zona on esnsenyo les col.leccions, amb els dissenys penjats al burro, i la zona de treball, on penso, dibuixo, tallo, probo, faig i desfaig. Vam decidir fer un vestit de principi a fi, totes juntes. Un gran repte!!

Vam començar escollint el disseny que volíem realitzar. Els hi vaig ensenyar els dibuixets que faig a cada inici de temporada, i vam triar un vestit sense mànigues, amb escot de pic i frunzit als laterals de davant.

Acte seguit vam mirar el mostrari de teixits que podíem escollir per realitzar la nostra tasca. Viscosa open rosa. Una vegada triats els elements ens vam posar a treballar. Vam estrendre la tela a la taula. Quin rotllo més gran de tela, van dir! Vaig ensenyar-li’s el patró. D’entrada no sabien què era, i els vaig explicar que era com el plànol que es necessita per fer els vestits. “té lletres escrites!”, això va sorprendre. Sí, al patró hi escrivim totes les “xuletes” necessàries. Com em deia sempre la meva estimada profe de patronato: el patró ens ha de parlar, ens ho ha d’explicar tot.

Després vam marcar el teixit amb guix, deixant els marges necessaris per les costures. “I nel guix no taca la tela!” Una altra sorpresa. Anàvem fent torns perquè totes puguessin fer totes les parts del procés. Un cop marcat, tocava tallar per les línies fetes. Vam allar el davant a llom i el darrere. Finalment vam cosir la nostra mostra, no de manera gaire canònica, però anàvem justes de temps.

Al final de la tarda, el maniquí lluïa un magnífic vestit fet amb moltes mans i molta alegria.

Gràcies a totes per aquesta experiència tan bonica!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*